Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Kihívásos Kolbászkészítő csapatverseny
 versenyfelhívás

A Gyulahús Kft. a VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra alkalmával,
kolbászkészítő csapatversenyt hirdet.

Verseny időpontja:               2018. március 17. (szombat) délelőtt 10.00 óra

Verseny kategóriái:              felnőtt, ifjúsági csapatverseny

Verseny helye:                      Gyula, Várkert, a rendezvénysátorban

Verseny célja:                       A Hungarikum Gyulai Kolbászon keresztül

gasztronómiai kultúránk népszerűsítése

Jelentkezés feltétele:  A versenyre minimum 3 maximum 5  fős

csapatok  jelentkezését várjuk.

Részvétel:                              Csapatonként 10.000,- Ft nevezési díj

Jelentkezési határidő: 2018. március 2. (péntek) déli 12.00 e-mailben.

                                                                                                              (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A verseny lebonyolítása:

2018. március 17-én 9:30–kor eligazítást tart a zsűri a verseny helyszínén a csapatoknak. A sertéshús átvétele és a verseny kezdete 10:00-kor, a verseny vége 13:00-kor.

Versenyben részvevő csapatoknak
1 darab 30 cm-es kolbászt kell leadni a zsűrizéshez 12:00-ig.

A többi a csapat tulajdonát képezi, de az a fesztivál helyszínén tűzvédelmi és higiéniai szempontok miatt nem süthető meg! A csapatok zsűrizése munkavégzés közben is történik.

Eredményhirdetés ideje és helye:  2018. március 18. 15.00 rendezvénysátor, nagyszínpad

A rendezők a következőket biztosítják:

  • 5 kg sertéshús, sertés vékonybél (csak a rendező bizottságtól kapott sertésbelet lehet használni)
  • 1 db húsos ládát+ 1db műanyag vödör 5000,- Ft kaució ellenében (melyet az eredményhirdetés előtt vissza kell adni a szervezőknek kaució ellenében)
  • 2 db sörasztalt, 2 db padot
  • Munkaterületen hulladéktároló zsákokat


 A résztvevőknek maguknak kell biztosítani:

  • a szükséges járulékos nyersanyagot, fűszereket,
  • az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és kóstoláshoz szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat; (kések, műanyag vágódeszka, segédeszközök, stb.)
  • higiéniai feltételként kézmosáshoz kézfertőtlenítő folyadék;
  • a húsfeldolgozáshoz megfelelő ruházat, fehér sapka, kötény, kabát használata kötelező;
  • a dohányzás a verseny helyszínén tilos!

 A verseny értékelése:

  • Megjelenés, a ruházat és munkavégzés higiéniája, kolbászkészítés folyamata.
  • Paprikával és fűszerekkel ízesített vékony kolbász elkészítése, egyéb ízesítésű kolbász nem vehető figyelembe.
  • Nyersanyaggal való gazdálkodás, technológiai szabályok betartása.
  • Tálalás esztétikuma, hagyományos disznótoros asztalterítés az elfogadható.
  • Azonos körülmények között megsütött paprikás kolbász íze, állaga, illata, színe.

  Amennyiben a versenyző csapat eltér az eredeti kiírástól, úgy a zsűri a csapat teljesítményét bemutató jelleggel értékeli.

Díjazás:

Aranyfokozatú Kolbászkészítő mester kitüntető cím + 100.000 Ft+1 karton bor+1 üveg pálinka

Ezüstfokozatú Kolbászkészítő mester kitüntető cím + 50.000 Ft+1 karton bor+1 üveg pálinka

Bronzfokozatú Kolbászkészítő mester kitüntető cím + 30.000 Ft+1 karton bor+1 üveg pálinka

 

A Kitüntető címeket adományozza a Gyulahús Kft igazgatója

Pénzdíj a Gyulahús Kft felajánlásával
Bor a Gyula System Kft felajánlásával

Pálinka a Gyulai Pálinka Manufaktúra felajánlásával

  • A Verseny Bizottság döntése alapján különdíj adható

gyulahus szalagos k

elizabethlogo

gyulai onkormanyzat

romisfilm logo

A rendezvény támogatója

dekaunion

Sódar

Sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas.

A német Schulter (‘váll, lapocka’) középnémet scholder változatának átvétele.

Friss hírek

A több éve méltán népszerű és közkedvelt Gyulai Kolbász és Sódarmustra árusok jelentkezését várja! Ne hagyja ki az idei év első nagyszabású gasztronómiai rendezvényét és jelentkezzen most!

Bejelentkezés és további információ: 20/33 77 130.

Az árusok számára korlátozott számban tudunk faházat, vagy sátrat biztosítani. Saját sátornak és lakókocsinak is biztosítjuk a helyet.

Jelentkezési lapok itt.

Sajtó

Kedves Partnereink!

A VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrára 2018.03.2-ig várjuk a szerkesztőségek jelentkezését.

Amennyiben szeretne részt venni az idei fesztiválon, úgy kérjük, küldjön egy rövid bemutatkozást a médiádról, a szerkesztőség elérhetőségéről, kijelölt kapcsolattartó elérhetőségeiről, az idei Gyulai Kolbász- és Sódarmustráról Önöknél eddig megjelent anyagokról (link, újságcikk, videó)

A jelentkezést beérkezően döntünk a regisztráció lehetőségéről.

Jelentkezéseiket ide küldhetik: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.