Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Gyulahús

 MG 0084

 

Gyulán Gyulait!
A nem csípős páros Gyulai Kolbász mellett számos kolbászféleséggel várjuk vendégeinket a Gyulahús standján! A méteres Gyulaitól az extra csípős kolbászig kedvére válogathat mindenki.


Juhász- Féle Házikolbász

Termékeik saját nevelésű, nagy súlyú hízóikból állítják elő.

Az általuk készített házi kolbász nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalék anyagot. Tartósításhoz hagyományosan 4 fűszert használnak, kiváló minőségű őrölt paprikát, sót, köményt és fokhagymát. Az így elkészített terméket bükkfa forgácson füstölik.

Termékeik: füstölt szalonna, házi sonka, füstölt csülök, sertés zsír, friss sütnivaló kolbász, hurka, tepertő.

Legyen Ön is törzsvásárló, és fogyasszon garantált minőséget a békéscsabai JUHÁSZ- FÉLE HÁZI KOLBÁSZT.


Adamik János és Papp Edit!

Mezőberény tipikus Békés megyei település három nemzetiséggel a tótok a svábok és a magyarok örökségeivel szokásaival íz világukkal.Itt születtünk, itt éltek őseink ,apáink ,nagyapáink.Tőlük tanultunk mindent, ők adták át a tapasztalataikat, szokásaikat .Tőlük tanultuk meg a tiszteletet a föld az állatok az ételek és az ősi hagyományok iránt.A családi hagyományos disznótorok, módszerek kolbászkészítési szokások, ősi receptek apáról fiúra öröklődtek ezáltal mi is így sajátítottuk el ezt annak idején.Eleinte kizárólag saját fogyasztásra, később néhány jó barát részére is készítettünk néhány családi finomságot és aztán a barátok csak jöttek ,jöttek és jöttek.
Azután úgy 2010 körül érkezett el az az idő ,amikor komolyabban kezdtünk el a kolbászkészítéssel foglalkozni.Felfejlesztettük a sertés állományt , kialakítottuk a gyártás a tárolás körülményeit és persze egyre többet dolgoztunk!!!

Jelenleg családi vállalkozásban kistermelőként állítjuk elő termékeinket. Kizárólag saját nevelésű sertéseket dolgozunk fel, de megtermeljük a felhasznált fokhagyma ,fűszerpaprika jelentős részét is.Kolbászainkat kizárólag természetes bélbe töltjük. A hagyományos négy fűszeren paprikán, fűszerköményen, fokhagymán és a són kívül semmilyen mesterséges adalékanyagot és tartósítószert nem használunk!!! A termékek füstölése saját füstölőben történik bükkfa fűrészpor felhasználásával.Tehát ezek azok a dolgok, amelyek miatt a mi kolbászunk igazi Mezőberényi Házikolbász!

Jó étvágyat minden kedves fogyasztónak!


Knyihár Mihály kolbászkészítő

Knyihár Mihály gyermekkorában sajátította el a kolbászkészítés fortélyait és a családi recept alapjait megőrizve alakította ki a jelenlegi fűszerezést. 2006. óta árusítja a nevével jelzett házikolbászt vásárlói legnagyobb megelégedésére.
A csabai fűszerezésű házikolbászokon túl minden más disznóságot is megtalálhatnak a repertoárban a parasztsonkától a füstölt szalonnán keresztül egészen a disznótorosig.


Dalacsi kft

Mai világunkban sok minden nem az aminek látjuk. Így van ez a kereskedelem területén is. A Dalacsi család számára, fontos, hogy amit értékesítünk, vagy inkább így fogalmaznék-kiadunk a kezünk közül az ízletes, kiváló minőségű, magyar, de ha egy mód van rá eredeti gyulai termék legyen. Ezek az elvek hoztak minket olyan gyártókkal össze akik ugyanezen elveket vallják ,mint ahogy a mi családi vállalkozásunk immár a negyedik generáció óta.

A sertést és minden egyéb húskészítményt Gyula 50km körzetéből szállítjuk be.

Méltán büszkék vagyunk, hogy a többszörösen elismert  Magyar termék-nagydíj, superbrands, és Életműdíjban részesült   Dékány Ferenc és családja által gyártott Címeres Gyulai kolbászt, és termékeiket forgalmazzuk.

Megtalálható üzletünkben:

    az eredeti Címeres gyulai kolbász
    az igazi csabai, azaz a Békési házikolbász,
    a saját gyártású Dalacsi -féle gyulai lángolt kolbász is
    Kiváló minőségű sertés , és baromfihúsok kapható a belváros szívében


 Major Hús

Hús-hentesáru üzleteinkben:sertés-,marha-,birka-,baromfihúsokat,saját készítésű késztermékeket,füstölt húsokat,szárazkolbászokat értékesítünk.

Termékeinket hagyományos,házias ízesítéssel,pácolással,füstöléssel készítjük.


 SZILÁGYI FÉLE CSABAI HÁZIKOLBÁSZ ÉS FÜSTÖLT ÁRU

1979 óta folyik a kiváló minőségű füstölt házikolbász termelése, mely a különleges feldolgozási folyamatoknak és a gondosan válogatott alapanyagoknak köszönhetően, mára méltón viseli a Békéscsabai Magyar Hungarikum kitüntetést.
Kínálatunkban a hagyományos - mégis kimagasló helyezéseket és kitüntetéseket elért - kolbász fajták mellett, egyedi, saját gondolatból származó termékek is megtalálhatóak. Ilyen például a szűzérmés vastag kolbász.
Célunk, hogy a kiváló alapanyag, a tapasztalt gyártási folyamatok és praktikák eredményeként, egy prémium kategóriás élelmiszer termékkörrel szolgáljuk ki vásárlóinkat. A többéves tapasztalatból származó folyamatos értékesítés növekedés és a nagyfokú kereslet termékeink iránt azt bizonyítja, hogy jó úton járunk!
Legyen Ön is vendégünk, és fogyasszon garantált minőséget és persze csak is a legfinomabbat!


Diószegi Csárda Erdélyből

Az eredeti DIO PANPROD S.R.L.  cég leányvállalata 2016-ban alakult meg Magyarországon, Diószegi Csárda Kft néven. Kifejezetten Erdélyi, székely ízvilág termékeit árusítjuk. A forgalmazott termékeink között szerepelnek székely házias ízvilágot idéző húskészítmények (kolbász, sonka, szalonna, tepertő...). A Diószegi Csárda lacikonyhával és pityókás házikenyerével járja az országot és Európát. Gyula városa sem marad ki!


Tóth László mangalica tenyésztő

2000 körül kezdtünk el gondolkodni rajta, hogy szeretnénk Mangalicasertéseket tartani. 2002-ben tagjai lettünk a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének, amikor 20 szőke Mangalicakocát vásároltunk. Részt veszünk az Egyesület által szervezett Mangalicafesztiválokon, ahol rendszeresen díjazottak is vagyunk.

2014-ben miniszteri oklevéllel elismert kitűntetést kaptam a Mangalica génállomány megőrzésében végzett tevékenységemért.

Elhozzuk Gyulára a „Mangalica Mennyországot”, hogy megkóstolhassák milyen szaftosak és omlósak a mangalica húsból készített termékek és milyen különleges íz világ az, ami ezen termékek sajátja.


Vereshús Gyulai Kolbász és Húsmanufaktúra

2007-ben lettem egyéni vállalkozó a szülővárosomban, Gyulán. Egy magánhúsboltot nyitottam a gyulai piac környékén a Honvéd utca 8/11. szám alatt, ahol a családi gazdaságunkban tenyésztett vágóállatokból kitermelt friss húsokat és húskészítményeket kezdtük el értékesíteni.

Később terjeszkedésbe fogtunk, 2013 augusztusában Dobozon a Kossuth tér 11, majd 2016 áprilisában Csorváson a Rákóczi utca 17. szám alatt nyitottunk újabb üzleteket.

Mindeközben 2015 októberében került sor a Vereshús Gyulai Kolbász és Húsmanufaktúra átadására Gyulán, a Sándorhegy 19. cím alatt. Családi összefogással jött létre az üzem, amellyel régi álmunk vált valóra. Augusztus 3-án kezdtük meg a próbavágást. A beruházás a család anyagi, fizikai és szellemi segítségével készült el, sajnos a célra pályázati támogatást nem sikerült szereznünk. A megvalósításához már 2009-ben neki láttunk, de csak 2010-ben, az akkor felállt új városvezetésből számíthattunk segítségre. Az engedélyeztetés 2012-ben kezdődött meg, a kivitelezés pedig 2013-ban. Minden önerőből és hitelből készült el. A gyulai és a környékbeli termelőkkel együtt szeretnénk működni a sertésfelvásárlás érdekében. A teljes beruházás mintegy 70 millió forintba került, melyből heti 200 sertés levágására alkalmas vágóhíd épült. Az átadó ünnepségen Gyula Város Önkormányzata, a Gyulahús Kft. és a Vereshús Gyulai Kolbász és Húsmanufaktúra közötti együttműködést is rögzítettük. Ennek értelmében a Húsmanufaktúra felvásárolja a termelőktől a sertést, majd azt levágást követően alapanyagként tovább értékesítjük a Gyulahús Kft. részére.


Kothencz Féle Hentesárú

Algyőről, Szeged mellől érkezik a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrára, kimondottan házi ízesítésű, hagyományos módon, házi tartású sertésekből előállított termékekkel, amelyek garantáltan adalékmentesek és ízletesek.
Harmadik generációs hentesként tevékenykedik, minden tudást, tapasztalatot örökölve és átvéve a nagyapától és apától. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint számos nyeremény és díj gazdája lehet, többek között a VI. Gyulai Kolbász – és Sódarmustra Sonkalovagrend különdíjának is.

gyulahus szalagos k

elizabethlogo

gyulai onkormanyzat

romisfilm logo

A rendezvény támogatója

dekaunion

Sódar

Sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas.

A német Schulter (‘váll, lapocka’) középnémet scholder változatának átvétele.

Friss hírek

A több éve méltán népszerű és közkedvelt Gyulai Kolbász és Sódarmustra árusok jelentkezését várja! Ne hagyja ki az idei év első nagyszabású gasztronómiai rendezvényét és jelentkezzen most!

Bejelentkezés és további információ: 20/33 77 130.

Az árusok számára korlátozott számban tudunk faházat, vagy sátrat biztosítani. Saját sátornak és lakókocsinak is biztosítjuk a helyet.

Jelentkezési lapok itt.

Sajtó

Kedves Partnereink!

A VIII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrára 2018.03.2-ig várjuk a szerkesztőségek jelentkezését.

Amennyiben szeretne részt venni az idei fesztiválon, úgy kérjük, küldjön egy rövid bemutatkozást a médiádról, a szerkesztőség elérhetőségéről, kijelölt kapcsolattartó elérhetőségeiről, az idei Gyulai Kolbász- és Sódarmustráról Önöknél eddig megjelent anyagokról (link, újságcikk, videó)

A jelentkezést beérkezően döntünk a regisztráció lehetőségéről.

Jelentkezéseiket ide küldhetik: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.