A gondolat a teremtés felé vezető első lépés

gondolat

A teremetés az akarat diadala szokták mondani. Egy elég fontos megállapítás ez, amivel megéri komolyabban foglalkozni. Sokat lehetet hallani olyan emberekről, akik csodákra voltak képesek a gondolat erejével. Kiváló sportteljesítmények érhetők el ilyen formában, vagy súlyos betegségekből lehet felépülni. Bármi sikerülhet, ha igazán akarjuk és teszünk érte. Itt van a kulcs.

Nem elég egyszerűen csak ábrándozni, hanem keresni kell a megvalósítás útját. Minden kétséget kizáróan az első lépés egyértelműen a gondolat, ami elkezdi kinyitni az ajtókat. Fizikai szintre voltaképpen egyszerűen lehozható a mentális kép, mert elég azt leírni és máris kézzelfoghatóvá válik. Ez a második lépés. Láthatjuk a világban milyen csodák valósultak meg mérnöki szinten. Azokat első körben valaki a gondolat szintén állította össze, majd ezt követte a tervezgetés és megépítés. Ugyanezt érdemes követni a mindennapokban.

A dolog ugyanúgy működik, csak neki kell állni a teremtésnek és a végeredmény hosszabb-rövidebb idő alatt, de manifesztálódik. A gondolat persze lehet pusztító erejű is. A negatívakat megéri gyorsan felülírni és valami jóval kompenzálni. Ezt gyakorolni egyszerűen van mód szinte bármikor. Ha úgy érezzük, hogy valami kétséges gondolat kerít a hatalmába, akkor tudatosítsuk annak jelenlétét, majd pedig cseréljük le olyanra, ami valóban teremtő jellegű és előre viszi életünket. Mivel napi szinten olykor rengeteg dolog cikázik a fejünkben, ezért minden lehetőség adott arra, hogy elkezdjünk mostantól tudatosan a pozitív irányba elindulni. Ezzel egy újszakaszt nyithatunk az eddigi életünkben.