Szerényen meghúzódik a pedálok alatt, ám igencsak hasznos

Mi lehet ez? Hát a méretpontos gumiszőnyeg!

Az autók utasterében, akár személygépkocsiról, akár tehergépjárműről beszélünk, a rendszeres és gyakori használat során meglepő mennyiségű piszok és mindenféle szennyeződés gyűlik össze, főleg a vezetőülés környékén. Ennek megfelelően rendszeres takarításra van szükség, ilyenkor azonban kitűnik, hogy általában a padlózat van leginkább kitéve a bepiszkolódásnak. Viszont pontosan ezt a problémát küszöböli ki igen hatékonyan a Geldring méretpontos gumiszőnyeg. Legyen szó Land Roverről vagy Miniről, Citroenről vagy Fordról, a terméket pontosan az adott autótípus méretéhez igazodva gyártják, s talán említeni is fölösleges, hogy a gyártási folyamat során több minőség ellenőrzésen is vizsgálják, megfelel-e a követelményeknek. Ezek a méretpontos gumiszőnyegek célszerű kialakításuk mellett még egy ötletes kiegészítővel is el vannak látva: eredeti rögzítő tappancsok biztosítják, hogy a méretpontos gumiszőnyeg ne csúszkálhasson ide-oda a padlózaton. Elvégre az autóvezető akkor uralhatja csak biztosan a járművet, ha, úgymond, szilárd talajt érez a lába alatt.

Sőt, a jó minőségű méretpontos gumiszőnyeg alkalmazásával kisebb a szennyeződés, vagy nedvesség okozta baktérium az utastérben, hiszen a nedvességet a méretpontos gumiszőnyeg felfogja, nem jut el az autóhoz kapott eredeti szövet szőnyeghez. A csúszásmentes méretpontos gumiszőnyeg legfőképp a sofőr ülésnél nagyobb biztonságot és támogatást biztosít a pedálok alátámasztása és használata folytán.

De sajnos az idő vas foga mindenen fog, így a méretpontos gumiszőnyeg is előbb- utóbb elhasználódik és szükség van egy újabb megvásárlására, hiszen az elhasználódott méretpontos gumiszőnyeg felgyorsíthatja az autó elhasználódását is. Azáltal, hogy a méretpontos gumiszőnyeg anyaga elvékonyodik, nem képes megfelelő mértékben megtartani a szennyeződést és a nedvességet. Az autó szövetébe beszívódik mindkettő, ami viszont a  méretpontos gumiszőnyeg takarása miatt nem képes sose teljesen kiszáradni, így nagyon hamar kórokozók milliói lehetnek utastársaink ami hosszú távon nem tesz jót az egészségünknek. Aki viszont már megtapasztalta a méretpontos gumiszőnyeg nyújtotta előnyöket, sosem fog más típusú szőnyeget venni.