• csü. szept 21st, 2023

Gree klíma fűtés

BySzatmari Elemer

szept 2, 2020

A Gree klímaberendezések kiemelt minőséget képviselnek a kereskedelmi piacon. Nézzük meg, mivel érdemelték ki ezt a helyezést. A légkondicionáló berendezéseket gyártó cégek között az egyik legnagyobbként van jelen a Gree klíma. A gyártás folyamata Kínában történik, itt található meg a Gree cég központja, ahol több millió készüléket gyártanak évente. Fontos megemlíteni, hogy van egy egészen egyedi dolog, amely által a Gree márkanéven gyártott készülékeknek csak egy része kerül Gree néven forgalomba. Ezeknek a készülékeknek pedig meg kell felelniük egy 14 pontos rendkívül szigorú minőségellenőrzési eljárásnak. Azok a készülékek viszont, amelyek nem felelnek meg a 14 pontból valamelyiknek, azoknak a márkanevét a megrendelő szabadon választhatja ki. Ez a Gree klímák magas minőségének a titka. A Gree cég termékei persze hazánkban is elterjedtek, más egyéb márkaneveken is. Természetesen a Gree klímák és más nevű egységei is tökéletesen megfelelnek bármilyen minőségi előírásnak. A Gree márkanév alatt sokféle Gree klíma típust lehet találni. Az egyik legközkedveltebb típus a Gree Comfort X klíma  inverter, amely rendkívüli energiatakarékos felhasználásának köszönhetően egyedinek és kimagaslónak számít a kereskedelmi piacon, a mindössze 1 wattos készenlétével. Természetesen A energiaosztályos besorolású, nagyszerű zajszinttel és minőséggel rendelkezik.

Mindegyik Gree klíma magas minőségű készülék és az Office inverter egységeknek köszönhetően akár -15 fokban is tökéletes fűtést biztosítanak. A Gree klíma típusok legtöbb készüléke A vagy A+ energiaosztályos besorolást kapott és inverteres kompresszorral van felszerelve. Ezzel is biztosítva az alacsony energiafelhasználást a fűtési szezonban is. A Gree Office inverter beltéri egysége például Cold Plasma szűrőt tartalmaz.  Manapság már mindegyik modern klímaberendezés tud fűteni és inverteres, hiszen 2015-ben ezt beszabályozta az EU. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típust választanak, ha folyamatosan fűtésre szeretnék használni, legfőképpen a téli időszakban. A Gree klíma megbízhatósága, tudása a minőséget biztosítja, viszont a teljesítmény-méretezése, illetve az elhelyezése a helyiségben nagyobb odafigyelést kíván, a leghatékonyabb teljesítmény elérése érdekében.

Mivel ma már kizárólag inverteres klímákat forgalmaznak, ezért akik most vásárolnak klímát, bizonyosan van benne fűtési üzemmód is. Viszont akik, még a mára már kihaló sorba kerülő nem inverteres, vagyis az úgynevezett on/off klímákat vásárolták még, és azt is használják a mai napig, azoknak a fűtés üzemmódját csak alkalmi jelleggel érdemes használni. Leginkább abban az esetben, ha a külső hőmérséklet még enyhe. A nem inverteres klímák ugyanis fagypont közelében, vagy az annál hidegebb időjárási körülmények között már nem képesek rendeltetésszerűen és hatékonyan üzemelni. Kifejezetten fűtésre a fejlettebb inverteres klímaberendezések a javasoltak. A legjobb inverteres készülékek, mint például a Gree klímák, már érdemes tartósan használni a hidegebb időben is. Üzembiztosak, megbízhatóak és a hatásfokuk, valamint az energiatakarékosságuk miatt gazdaságosabban lehet velük a Gree klíma fűtés funkció a hűvösebb szezonban! Ezek a modern klíma készülékek akár -10, -20 °C-os külső hőmérsékletig is stabilan működnek fűtés üzemmódban. Amikor a klíma hűtési üzemmódban dolgozik, akkor a hűteni kívánt helyiség levegőjéből von el hőt, amit a kültéri egység ad le a környezetbe. Fűtés esetében is ugyanez megy végbe, annyi különbséggel, hogy megfordul a folyamatot, és fűtésnél a külső levegőből elvont hőt adja le belül. Ilyenkor érdekességképpen megfigyelhetik, hogy fűtés üzemmódban a kültéri egység, a kinti hőmérséklethez képest nem melegebb levegőt, hanem hidegebbet fúj ki.  A fűtés üzemmódban a páralecsapódás, vagyis a kondenzvíz képződés nem a beltéri egységben, hanem a kültéri egység hőcserélőjén történik. Ilyenkor általában fagypont közeli, vagy az alatti hőmérsékletnél a pára ráfagy a hőcserélőre, és jégréteget képez. Ez megakadályozza a levegő szabad áramlását, viszont az inverteres klímák rendszeresen leolvasszák saját magukat, ezzel is biztosítva a hatékony működési feltételeket. Természetesen ameddig ez a folyamat tart, addig rövid időre megáll a fűtés, viszont miután a leolvasztás megtörtént, a klíma automatikusan folytatja tovább a fűtést.

A Gree klímaberendezések szinte mindegyike gyárilag rendelkezik kisegítő fűtőszálakkal is, amelyek elsősorban a klímaberendezés védelmét szolgálják. A kültéri egység ventilátorát és a klímakompresszor működését segítik. A fűtőszálak azért is nagyon fontosak, mert amennyiben télen is folyamatosan szeretnék használni a klímát fűtésre, a kültéri elhelyezésétől függően, a kondenzvíz újra megfagyhat, és a klíma kültéri egységéből elhaladó kondenzvíz elvezető csövét a jég eldugíthatja. A Gree klímák esetében ezt is gyárilag megoldották, ezzel is növelve a berendezések kiváló minőségét.

A Gree klímaberendezések nem véletlenül tartoznak a világ legjobb klíma márkái közé. Rengeteg előnyük van, amelyet a fűtés alkalmával ki lehet használni. Működésük közben folyamatosan szűrik és frissítik a helyiség levegőjét, a fűtési üzemmódban is, típustól, kiegészítőktől függően a házi poron kívül a polleneket, és baktériumokat is semlegesítik. Egy készülékkel megoldható a fűtés mellett nyáron a hűtés, de párátlanításra és szoba ventilátornak is használhatják, amely funkcióban szintén tisztítja a levegőt. H-tarifa választásával, vagy napelemes rendszerrel kombinálva még gazdaságosabb, költséghatékonyabb megoldást kínálnak a fűtésre hosszabb távon.  Természetesen nincs tűz és robbanásveszély és nem áll fenn semmilyen szénmonoxid veszély, amely a fa és gáztüzelés esetén jelentkezhet.
A Gree klímák a pontos, precíz tervezésnek, a szigorú szabályoknak megfelelő kivitelezésnek köszönhetően kitűnő lehetőséget kínálnak egy gazdaságos és költséghatékony, megbízható fűtési rendszer kiépítésére és használatára.