Tudatos légzés – online Buteyko tréning

Egy légzéssel indul ez az élet, ami az emberi életben folyamatosan, minden pillanatban történik, mégis csak nagyon kevés figyelmet fordítunk rá.

Pedig egy fantasztikus dolog, ami nagyon sokat tehet hozzá jó egészségi és idegrendszeri állapotunkhoz.

A légzés megfigyelése, tudatosítása lehetőséget teremt a nem kevés embert érintő helytelen légzés kiküszöbölésére. Igen, az emberek nagy része helytelenül lélegzik – legtöbben túl sok levegőt vesznek, hiperventillálnak, és felületesen is lélegeznek, azaz a tüdő felső harmadát használják csak.

A helytelen légzés bizonyítottan sok krónikus betegség szülőágya, ilyenek az asztma, pánikbetegség, szorongás, krónikus stressz, alvászavarok, horkolás stb.

Az online Buteyko tréning élő formában, képzett oktató vezetésével, saját otthonának kényelméből (5 foglalkozás, 5 hét alatt) megtanítja Önt, hogyan lehet normalizálni a légzését. A tréning során a résztvevők megismerik azokat a technikákat, amelyek segítségével újra tudatosíthatják és megtanulhatják a helyes légzést és elősegítik az egész életen át tartó helyes légzési szokások megszilárdítását.

A Buteyko tréning során életmódra vonatkozó ajánlásokat is kapnak a résztvevők, amelyek segít, hogy gyorsabban javuljon egészségi állapotunk.

A Buteyko online tréning során a részt vevők arról számoltak be, hogy javult az alvásminőségük, a horkolás és az apnoe csökkent vagy megszűnt, valamint orvosuk felügyelete mellett az asztmát enyhítő gyógyszerek mennyiségét is csökkenteni tudták.

A Buteyko tréning jelentős javulást nyújt számos kondíció esetén, beleértve a következőket:

Alvási apnoe, horkolás, szorongás, stressz kezelés, sinusitis, asztma, tüdőtágulás, szénanátha, krónikus fáradtság szindróma, álmatlanság, pánikrohamok, általános légzési rendellenesség, rhinitis, krónikus obstruktív tüdő- / légúti betegség (COPD) / (COAD), migrén, allergiák.