• csü. szept 21st, 2023

Gyakorlással sajátíthatók el a gitár akkordok

BySzatmari Elemer

márc 17, 2022
gitár akkordok

A tanulás bizonyos esetekben lehet öröm, míg máskor valódi kényszer. Ha valóban élvezettel sajátítunk el dolgokat, akkor azok szinte magától jönnek. A gitár akkordok esetében ugyanez a helyzet. A gitár használata nem csak annyiból áll, hogy megtanuljuk azt behangolni és már kész vagyunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy miképpen tartjuk a kezünkben és a húrok hogyan lesznek lefogva.

A gitár akkordok elsajátítása talán az egyik legnehezebb része a dolgoknak. Jó néhány kombináció létezik, ezért nem szabad túlvállalnunk magunkat, különben gyorsan elveszhetünk bennük és negatívan éljük meg a kezdeti sikertelenséget. Voltaképpen minden csak gyakorlat kérdése.

A gitár akkordok estében az a legjobb megoldás, ha hetente néhány darab elsajátításra kerül, majd pedig olyan dalokat kezdünk el játszani, amik ezekből állnak. Így gyorsan rögzül a fogás módja. Semmivel sem másabb ez, mint a vezetés, amikor össze kell hangolni a végtagok működését. A gitár akkordok kis idő múlva már érzésből és reflexszerűen fognak jönni. A legegyszerűbb úgy nekilátni a tanulásnak, hogy képes illusztráción keresztül látjuk, pontosan hová kell tennünk a kezünket és ujjainkat. Legyünk kitartóak. Nem kell elkeseredni, ha azonnal nem működik a gitár akkordok lefogása.

A türelem meghozza gyümölcsét. Tudnunk kell, amikor belevágunk a gitár akkordok elsajátításába, hogy az időt igényel. A végeredmény pedig nem marad el. Némi gyakorlás és a gitár úgy fog megszólalni a kezünkben, ahogy előtte még soha. Vágjunk bele a leckék magtanulásába gitarozom.com jóvoltából. Fejlesszük magunkat kellő kitartással.