Egy vizszerelő igenis csinál nyarat, ha jókor jön!

Nálunk abszolút meghozta a „fényt az éjszakába” az idő. Hosszú telünk volt, ami után valami egészen fantasztikus volt végre az első napsütéses hétvége, amit nem a didergés égisze alatt tölthettünk. Nem csupán az időjárás okozza nálunk az izgalmakat, hanem az is, hogy költözünk. Még az ősszel vásároltunk egy családi házat, ami ugyan félig-meddig kész van, de mégis vannak vele kapcsolatban olyan befejező lépések, amelyeket még nekünk kell megcsinálni, illetve tervezünk néhány átalakítást is, amik meg aztán főleg a mi dolgunk lesz még – hiszen mi szeretnénk a saját képünkre formálni a házat, hogy igazán jól érezhessük benne magunkat. Jön majd szépen sorban mindenki: vizszerelő, gázszerelő, festő, ablakos és még sorolhatnám. Némelyikükkel már egyeztettünk időpontot, de van, akinek a felkutatása még ránk vár.

A vizszerelő például egy barátunk által ajánlott cég lesz. A vizgazfutesszerelo24.hu egy olyan szolgáltatást nyújt, amit éjjel-nappal lehet hívni, akár még hétvégén is. Tulajdonképpen egyfajta gyorsszolgálat ez, hiszen egy akkora városban, mint Budapest, mindig lesz valahol egy éjszakai probléma, aminek a megoldása nem várhat reggelig, vagy sokkal inkább a következő szabad időpontig majd három hét múlva. Így aztán ez a cég úgy döntött, hogy vállalják azt a nemes feladatot, hogy akár éjszaka és hétvégén is segítsenek a bajbajutottaknak. Szerintem ez nagy szó, mert alapvetően nem jellemző ez a fajta magatartás.

A vizgazfutesszerelo24.hu vizszerelő csapatát ajánlotta kifejezetten ez az ismerősünk, akinek egyszer tényleg volt egy vészhelyzet akciója az éjszaka közepén. Persze most ez szerencsére nem ilyen jellegű megkeresés, meg igazából mi nem is Budapesten vagyunk már, hanem Érden, de ez a cég szerencsére Pest megyében is vállal kiszállást, tehát nem esünk kívül a szolgáltatási határon. Ami pedig az időzítést illeti, őket nem csak ilyen ad hoc jelleggel lehet megkeresni, hanem hozzánk hasonló módon előre egyeztetett időpontban is házhoz jönnek, mint minden más szerelő. Éppen ezért mi lebeszéltünk egy időpontot a felmérésre már – és lám, meg is jött egyből a jó idő.

A honlapon található két telefonszám valamelyikén fel lehet őket hívni, vagy lehet kérni visszahívást is, ha mondjuk vasárnap este 9-kor jut eszünkbe, hogy időpontot szeretnénk egyeztetni egy két hónap múlva esedékes munkára. Akkor talán célszerűbb visszahívást kérni.

A vizszerelő és a vízvezeték szerelője között egyébként van különbség, ha most nagyon szakmázni szeretnénk – erre a vizgazfutesszerelo24.hu csapata hívja fel a figyelmet. Természetesen a köznyelv már tökéletesen összemosta ezeket a kifejezéseket, így talán senki sem veszi zokon, ha valaki vizszerelő helyett vízvezeték szerelőt mond, vagy épp fordítva. De az érdemi különbség a honlap információi alapján igazából annyi, hogy míg utóbbi a fő nyomóvezetéktől a csapokig oldja meg a szerelést, tehát a házban lévő dolgokra specializálódik, addig előbbi az ezt megelőző szakaszon dolgozik. De még egyszer hangsúlyozom, hogy ez az eredeti terminológia, valójában már talán nincs is ennek gyakorlati jelentősége.

Ha esetleg elbizonytalanodnátok abban, hogy hozzátok is kimennek a vizgazfutesszerelo24.hu vizszerelő szakemberei, akkor egy pillanatra görgessetek a lap aljára a weboldalon. Itt van ugyanis az a hosszú lista, ahol végigveszik az összes települést, ahová vállalják, hogy kiszállnak és elvégzik a rájuk bízott feladatot. A teljesség igénye nélkül mondhatom, hogy Abonytól Diósdig, Solymártól Verőcéig, Csörögön át, Mikebudán keresztül, Letkés után egészen Ócsáig vállalják, hogy segítenek a szerelési feladatok magas színvonalú elvégzésében. Szóval egyáltalán nincs ok az aggodalomra, nézzétek meg, hogy ott vagytok-e a felsorolt települések között a weboldalon, és ha igen, akkor nyugodt szívvel hívjátok őket segítségül, ha kell.