• csü. szept 21st, 2023

Sokaknak fontos a névnapra való megemlékezés

BySzatmari Elemer

máj 17, 2021
Mai névnap

Az életben nagyon sok apró örömökkel találkozhatunk. Természetesen ehhez az is kell, hogy tudjuk megbecsülni azt, amink van, ami lehet például egy mai névnap.

Amennyiben ez pont a mienk, akkor ne szalasszuk el a lehetőséget az ünneplésre, hanem használjuk ki azt teljes szívvel és lélekkel. Kis hazánkban nagy múltja van ennek. Egyes családokban még a születésnapnál is nagyobb mulatság vár a résztvevőkre.

Gondoljunk csak a híres Sándor, József és Benedek hármasra. De ugyanígy igaz ez a Katalinokra, Lászlókra, akik szintén hatalmas ünnepélyre számíthatnak névapjuk alkalmával. A mai névnap utáni kutatás nagyon egyszerűvé válik, hiszen több módon hozzájuthatunk a hasznos információhoz. Nem mindig könnyű észben tartani több ismerősünk ezen jellegű ünnepélyes napját, így megéri egy naptárt tartani kéznél vagy online utánajárni annak, hogy éppen milyen névnap van ma.

A kerdezdmeg.hu webfelületen gyors választ találunk erre.

Elég csak pár kattintás és a mai névnap mellett az eredettörténetben is elmerülhetünk. Általában nagy múlttal rendelkeznek bizonyos megnevezések. Ha szeretnénk erről minél többet megtudni, hogy esetleg az ajándékozásnak is köze legyen mindehhez, akkor ne fogjuk vissza magunkat.

Ugyanakkor nem kell óriási ünneplésbe sem fogni a mai névnap alkalmával, hiszen bőven elég néhány kedves sor, amivel megemlékezünk barátunkról, családtagunkról. Ha a szándék nemes, akkor máris éreztetni fogjuk szeretteinkkel, hogy mennyire fontosak a számunkra. Nem titok tehát senki előtt a mai névnap, csak tudnunk kell mégis merre keressük.